Navigatie

Natto starter

Artikelnummer: 28
Vorige Artikel 3 van 5 Volgende
€ 9,99 (inclusief 6% BTW)
Voorraad 21 stuks
Aantal

Over Natto

Nattō is een Japans voedingsmiddel bestaande uit gefermenteerde sojabonen. Voor de bereiding gebruikt men de bacterie Bacillus subtilis var. natto. De verandering van sojabonen tot natto gaat via alkalische fermentatie, waarbij proteïnes (eiwitten, en dus geen koolhydraten) worden omgezet in aminozuren, peptiden en ammonia. Deze vorm van fermenteren verhoogt de pH. Daarmee wordt het voedsel dus niet zuur, maar basisch.

Natto heeft een kenmerkende smaak en interessante consistentie. Het is erg gezond, en een belangrijke bron van vitamine k2.

Buiten Japan worden varianten op natto gemaakt in Thailand (thua nao), China (dau chi), Nepal en Birma (kinema) en Korea (chungkuk-jang).

Natto kan ook met andere bonen of granen dan sojabonen gemaakt worden, zoals gerst.

In Over Rot (2015) vind je meer informatie over natto en nog vele tientallen andere gefermenteerde voedingsmiddelen.

Inhoud

  • 2x 0.5 gram, genoeg voor 2x 1 kg natto
  • Ingrediënt: Bacillus subtilus bacterie
  • Bewaarinstructies: in de koelkast minimaal 6 maanden houdbaar,  meer dan een jaar in de vriezer
  • Afkomst: Japan

Bereiding

Benodigdheden

  • Oven

Ingredient

  • 500 gram droge sojabonen
  • Een zakje natto starter opgelost in een klein beetje (liefst gedestilleerd) water. 

Bereiding

  1. Was de bonen en week ze gedurende een nacht in ruim water.
  2. Kook de zachtjes bonen een uur of vier.
  3. Ontvliezen hoeft, in tegenstelling tot veel andere sojabereidingen, niet.
  4. Meng de starter door de nog hete bonen.
  5. Laat afkoelen tot ongeveer 40 °C.
  6. Fermenteer afgedekt met plasticfolie met wat gaatjes erin geprikt in een lauwe oven op ongeveer 40 °C (38-45) gedurende 24-36 uur. Let op: niet hoger dan 45 °C. 
  7. Test de natto: er zouden zich een soort slijmerige draden tussen de bonen moeten hebben ontwikkeld.
  8. Laat nog 24 narijpen in de koelkast alvorens het te eten.
  9. Van natto eet je maar weinig tegelijk. Verpak het in zakjes of bakjes en vries het in porties in. Daar is het zeer lang houdbaar.

Een initiatief van:

 

Taalkeuze

English English Nederlands Nederlands

Nieuw!

Eindelijk yoghurtstarters in het assortiment!

Aanbieding

Tempeh starter € 9,99 € 8,99

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 - 2018 Starterculturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.