Navigatie

In nabestelling

Authentieke Bulgaarse yoghurt starter - 4L

Artikel 1 van 7 Volgende
€ 4,99 (inclusief 9% BTW)
Voorraad 19 stuks
Aantal

Je eigen zuivel maken is oneindig veel lekkerder en leuker dan het kopen in de winkel.  Deze Bulgaarse starter - gemaakt door de voormalig staatszuivelfabriek van Bulgarije, maakt authentieke Bulgaarse yoghurt (kiselo mlyako) met een klassieke Bulgaarse yoghurtsmaak, dikte, zuurgraad en aroma. De yoghurt is dik en romig en met een perfecte balans tussen zacht en zuur. Het is anders dan elke andere yoghurt die je ooit hebt geprobeerd. De Bulgaren zijn er van overtuigd dat hun yoghurt de beste ter wereld is. Zo'n 400.000 ton (!) wordt elk jaar in het land geconsumeerd.

Inhoud
3 gram heirloom thermofiele yoghurt starter. 1 zakje is genoeg voor 4 liter yoghurt.  De starter is volledig natuurlijk zonder conserveermiddelen, additieven, kunstmatige kleuren of smaken. Het bevat geen GMO-ingrediënten en het is glutenvrij.

Geproduceerd in Bulgarije.

Micro-organismen
Lactobacillus delbrueckii sub bulgaricus (vaak eenvoudigweg Lactobacillus bulgaricus genoemd) en Streptococcus salivarius sub thermophilus (vaak afgekort tot Streptococcus thermophilus). 1 gram starter bevat meer dan 25 miljard kve melkzuur probiotische bacteriestammen.

Bewaarinstructies
In de vriezer. Bewaar de yoghurtstarter ook na gebruik in de vriezer in een Ziploc-zak, of gevacumeerd. De starter is zeer hydrofiel - als er vocht in het pakje komt, zal het de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid is 2 jaar in de vriezer.

Meer leren over fermenteren? 
​Lees Over Rot, of volg een workshop, ook voor bedrijven en instellingen!

Bereiding
Je kunt elke gewenste melk gebruiken - koeien, schapen, geiten, magere melk, volle melk, rauw, gepasteuriseerd, gesteriliseerd, het werkt altijd!  Het kan uiteraard in een yoghurtmaker, maar zonder lukt het ook prima. Je kunt zelfs kokosmelk gebruiken, maar zult wel een verdikkingsmiddel moeten toevoegen. 

Ingrediënten voor 1 liter

  • 1  liter melk
  • 1/4e theelepel Bacillus Bulgaricus yoghurt starter

Stappen

  1. Voorbereiding
    Verhi de melk kort tot ca 90 graden. Dit om eventuele aanwezige bacteriën te doden, die kunnen reageren met de Lactobacillus Bulgaricus. Bovendien zorgt het voor een steviger structuur. Blijf roeren zodat de melk niet verbrandt.  Als je gesteriliseerde melk gebruikt is dit niet nodig.
  2. Koel af tot 43 ° C. Met met een thermometer of steek je pink erin. Als je zonder De eenvoudigste manier om voor de juiste temperatuur te testen, is door je pink in de melk te steken - als je comfortabel tot 5 kunt tellen, dan is de melk precies goed.
  3. Voeg 1/4e theelepel starter toe en roer zeer goed.
  4. Giet de melk over in de fles(sen) of pot(ten) waarin je het wilt fermenteren.  Bedek de containers losjes met een deksel. Sluit het niet luchtdicht.  
  5. Hou de containers zo goed mogelijk op temperatuur. Wikkel ze goed in dekens/dekbed, bedek ze met een theemuts, zet ze sous vide, in een thermoskan of in een instant pot met yoghurtstand en laat ze rusten.
  6. Na een uur of 5-6 is de yoghurt klaar. Check of hij voldoende stevig is. Eventueel moet hij nog een paar uur langer. Voor een dichtere yoghurt met meer zure en scherpe smaak kun je het langer laten staan ​​(bijvoorbeeld 's nachts).
  7. Voor het beste resultaat, verplaats je hem een paar uur naar de koelkast voordat je het opeet - het wordt een beetje dichter en lekkerder!

 

 

 

Een initiatief van:

 

Starterculturen.nl zal aanwezig zijn op het ROTZOOI festival

Rotzooi festival 26 mei 2019

Taalkeuze

English English Nederlands Nederlands

Nieuwe voorraad zuivelstarters

Nieuw op voorraad: kwark, yoghurt en bifidus starters én complete zuivelpakketten. Binnenkort ook: sojayoghurt en extra kefirstarters.

Aanbieding

Alles-in één-zuivelpakket € 34,00 € 28,95

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 - 2019 Starterculturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.