Vorige Artikel 3 van 16 Volgende

Kefir

€ 7,99 (inclusief 9% btw)
Voorraad 2 stuks
Aantal

Wat is kefir

Kefir is een frisse, licht tintelende gezonde probiotische zuiveldrank. De drinkyoghurt is eenvoudige zelf te bereiden. Het zit vol vitamines en mineralenzoals vitamine B1 (Thiamine), B2, B6, B12, C, D, H (Biotine) en K. Het bevat ook mineralen en essetiële aminozuren. Daarnaast is melkkefir licht verteerbaar door een grote hoeveelheid rechtsdraaiende melkzuuurbacteriën. 

Wat is het verschil tussen waterkefir en melkkefir

Hoewel ze hun naam delen zijn waterkefir en melkkefir totaal verschillend. Beide zijn het gefermenteerde dranken, maar melkkefir wordt meestal gemaakt met suiker en vruchen en drink je als frisdrank, melkkefir is een zuiveldrank. Starterculturen.nl verkoopt overigens ook een waterkefirstarter.

Over onze melkkefir startercultuur

Deze gevriesdroogde Bulgaarse kefirstarter geeft een zeer dikke en romige kefir van uitzonderlijke kwaliteit met een unieke zachtere smaak, romige textuur en volle aroma. Er zit geen koolzuur in. Kefir maken van 'bloempjes' is natuurlijk leuk, maar je moet de bloempjes wel goed blijven verzorgen. Niet iedereen is daar even goed in. Met deze starter heb je dat prpbleem niet. Het bevat de micro-organismen uit kefirbloempjes, maar zonder de bloempjes zelf. Gewoon in poedervorm in je vriezer. Ideaal voor mensen die niet elke dag kefir eten (en bijvoorbeeld ook niet zo goed zijn in het verzorgen van kamerplanten). Zoals wij. Het mooie is: dit is een herbruikbare kefir-starter met actieve bacteriën, wat betekent dat u de kefir van uw vorige batch opnieuw kunt gebruiken om uw nieuwe kefir-batch mee te kweken. 

Inhoud

  • 3 gram heirloom mesofiele melkkefir startercultuur. 
  • 1 zakje is genoeg voor 4 liter yoghurt.  
  • Deze starter is biologisch en volledig natuurlijk zonder conserveermiddelen, additieven, kunstmatige kleuren of aroma's.
  • Het bevat geen GMO-ingrediënten en het is glutenvrij.
  • Onze Kefir-starter is gemaakt en verpakt in Bulgarije door de voormalig Bulgaarse staatsfabriek die dat al decennia doet.

Kefir maken is heel eenvoudig (zie de stappen hier) en dankzij deze starter zal je Kefir elke keer weer geweldig worden. Gegarandeerd.

Micro-organismen

Levende actieve melkzuurculturen en een gist (lactococcus lactis ssp. Lactis, lactococcus lactis ssp. Cremoris, lactococcus lactis ssp. Lactis biovar diacetylactis, streptococcus thermophilus, lactobacillus kefir, lactobacillus parakefir, lactobacillus delbueckii ssp. Bulgaricus, Saccharomyces cerevisiae). 1 gram starter bevat meer dan 25 miljard kve aan melkzuur probiotische bacteriën.  

Bewaarinstructies

Bewaar in de vriezer. Neem zoveel als je nodig hebt om kefir te maken, sluit het pak dan opnieuw (liefst gevacumeerd of in een ziploc) en vries de resterende starter opnieuw in voor later. De starter is 2 jaar houdbaar in de vriezer. 

Meer leren over fermenteren? 

​Lees Over Rot, of volg een workshop, ook voor bedrijven en instellingen!

Hoe maak ik melkkefir?

Je kunt elke gewenste melk gebruiken - koeien, schapen, geiten, magere melk, volle melk, rauw, gepasteuriseerd, gesteriliseerd, het werkt altijd! Geen yoghurtmaker nodig.

Ingrediënten voor 1 liter

  • 1  liter melk
  • 1/4e theelepel kefir starter

Stappen

  1. Voorbereiding
    Verhit de melk kort tot ca 90 graden. Dit om eventuele aanwezige bacteriën te doden, die kunnen reageren met de kefir microben. Bovendien zorgt het voor een steviger structuur. Blijf roeren zodat de melk niet verbrandt.  Als je gesteriliseerde melk gebruikt is dit niet nodig.
  2. Koel af tot 32 ° C. Met met een thermometer of steek je pink erin. Hij moet licht koel of op lichaamstemperatuur aanvoelen, maar niet koud. 
  3. Voeg 1/4e theelepel starter toe en roer zeer goed.
  4. Giet de melk over in de fles(sen) of pot(ten) waarin je het wilt fermenteren.  Bedek de containers losjes met een deksel. Sluit het niet luchtdicht.  
  5. Je kunt de yoghurt op het aanrecht laten fermenteren of eventueel iets warm houden. Wikkel de containers bijvoorbeeld goed in dekens/dekbed, bedek ze met een theemuts, zet ze sous vide, in een thermoskan of in een instant pot met yoghurtstand en laat ze rusten.
  6. Na een uur of 12-24 is de yoghurt klaar. Check of hij voldoende stevig is. Hij blijft relatief vloeibaar.  Eventueel moet hij nog een paar uur langer. 
  7. Voor het beste resultaat, verplaats je hem een paar uur naar de koelkast voordat je het opeet - het wordt een beetje dichter en lekkerder!

Tip: wil je een iets scherper smakende kefir dan kun je deze starter ook bij een wat hogere temperatuur laten fermenteren.

© 2017 - 2020 Starterculturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.