-10%

Vorige Artikel 4 van 16 Volgende

Klassiek roer- en standyoghurt starter

€ 10,00 € 8,99 (inclusief 9% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Je eigen zuivel maken is oneindig veel lekkerder en leuker dan het kopen in de winkel.  Maak thuis je eigen yoghurt met onze gevriesdroogde yoghurtstarter. 

Wat is yoghurt

Yoghurt is een gefermenteerd melkproduct met een dikke structuur. Het wordt meestal gemaakt van koemelk, maar kan ook van andere melkvarianten worden gemaakt.

Over onze yoghurt startercultuur

Gewone yoghurt bestaat in de varianten standyoghurt en roeryoghurt. Het voornaamste verschil is de temperatuur tijdens en de duur van de fermentatie. Standyoghurt wordt op 45 °C bereid in 4-6 uur. Hij wordt in de uiteindelijke verpakking gemaakt en heeft een stevige structuur die makkelijk te beschadigen is door roeren. Roeryoghurt fermenteert met de veel lagere temperatuur van 31-32 °C en doet er 10 tot 16 uur over.  Met onze startercultuur maak je zowel roer- als standyoghurt, al naar gelang de fermentatie temperatuur kun . Met de laatste eetlepel van je yoghurt kun je tot vijf keer nieuwe yoghurt maken! 

Inhoud

  • 2 zakjes voor 0,5 liter melk elk (maar, herbruikbaar!)
  • Zowel voor stand- als roeryoghurt
  • herbruikbaar, maak nieuwe yoghurt van je bestaande yoghurt
  • Je kunt zelfs kokosmelk gebruiken, maar zult wel een verdikkingsmiddel moeten toevoegen. 
  • Geproduceerd in Frankrijk.

Micro-organismen

Lactobacillus delbrueckii sub bulgaricus (vaak eenvoudigweg Lactobacillus bulgaricusgenoemd) en Streptococcus salivarius sub thermophilus (vaak afgekort tot Streptococcus thermophilus). 

Bewaarinstructies

In de vriezer. Bewaar de yoghurtstarter ook na gebruik in de vriezer in een Ziploc-zak, of gevacumeerd. De starter is zeer hydrofiel - als er vocht in het pakje komt, zal het de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid is ca 2 jaar in de vriezer.

Meer leren over fermenteren?

 ​Lees Over Rot, of volg een workshop, ook voor bedrijven en instellingen!

 Hoe maak ik zelf yoghurt

Je kunt elke gewenste melk gebruiken - koeien, schapen, geiten, magere melk, volle melk, rauw, gepasteuriseerd, gesteriliseerd, het werkt altijd!  Het kan uiteraard in een yoghurtmaker, maar zonder lukt het ook prima. Check ook het filmpje van meneer Wateetons. 

  1. Verhit eerst de melk gedurende tien minuten, al roerend, op ca 90 °C. Dat zorgt voor een extra stevige yoghurt straks. Als je gesteriliseerde melk gebruikt is dat niet nodig.
  2. Laat het afkoelen tot de gewenste temperatuur (rond de 32 °C voor roer- en ca 43 °C voor standyoghurt)
  3. Voeg het zakje toe
  4. Meng goed
  5. Hou de melk zo goed mogelijk op temperatuur. Wikkel ze goed in dekens/dekbed, bedek ze met een theemuts, zet ze sous vide, in een thermoskan of in een instant pot met yoghurtstand en laat ze rusten.
  6. (in geval van roeryoghurt: roer de yoghurt door)
  7. Na een uur of 5-6 is de standyoghurt klaar, reken op roeryoghurt op 8-12 uur. Check of hij voldoende stevig is. Eventueel moet hij nog een paar uur langer. Voor een dichtere yoghurt met meer zure en scherpe smaak kun je het langer laten staan ​​(bijvoorbeeld 's nachts).
  8. Even afkoelen en klaar.
  9. In de koelkast blijft yoghurt nog zeker twee weken goed.
  10. Bewaar een beetje om nieuwe yoghurt mee te enten.
© 2017 - 2020 Starterculturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.