Vegan

Vorige Artikel 7 van 16 Volgende

Soja yoghurt starter

Artikelnummer: 40
€ 13,00 € 11,99 (inclusief 9% btw)
Voorraad 6 stuks
Aantal

Maak thuis je eigen sojayoghurt met deze gevriesdroogde yoghurtstarter. Je eigen sojayoghurt maken is oneindig veel lekkerder en leuker dan het kopen in de winkel.  En goedkoper bovendien. Met de laatste eetlepel van je sojayoghurt kun je tot vijf keer nieuwe yoghurt maken! 

  • Inhoud: 2 zakjes van 6 gram voor 0,5 liter sojamelk elk
  • Zowel voor stand- als roeryoghurt
  • kan ook zonder yoghurtmaker
  • herbruikbaar, maak nieuwe yoghurt van je bestaande yoghurt
  • Je kunt zelfs kokosmelk gebruiken, maar zult wel een verdikkingsmiddel moeten toevoegen. 

Geproduceerd in Frankrijk.

Micro-organismen
Streptococcus thermophilus

Bewaarinstructies
In de vriezer. Bewaar de yoghurtstarter ook na gebruik in de vriezer in een Ziploc-zak, of gevacumeerd. De starter is zeer hydrofiel - als er vocht in het pakje komt, zal het de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid is ca 2 jaar in de vriezer.

Meer leren over fermenteren? 
​Lees Over Rot, of volg een workshop, ook voor bedrijven en instellingen!

 Bereiding

  1. Zorg voor brandschoon keukengerei, zo zorg je ervoor dat je je yoghurt vaker opnieuw kunt gebruiken voor een volgende batch

  2. Kook de sojamelk kort.

  3. Laat het afkoelen tot de gewenste temperatuur (rond de 32 °C voor roer- en ca 43 °C voor standyoghurt)
  4. Meng de starter met twee eetlepels sojamelk en giet vervolgens de rest van de sojamelk erbij. 

  5. Hou de melk zo goed mogelijk op temperatuur. Wikkel ze goed in dekens/dekbed, bedek ze met een theemuts, zet ze sous vide, in een thermoskan of in een instant pot met yoghurtstand of een yoghurtmaker en laat ze rusten.
  6. Na een uur of 8-10 is de standyoghurt klaar, reken op roeryoghurt op minimaal 12 uur. Check of hij voldoende stevig is. Eventueel moet hij nog een paar uur langer. Voor een dichtere yoghurt met meer zure en scherpe smaak kun je het langer laten staan ​​(bijvoorbeeld 's nachts).
  7. Even afkoelen en klaar.
  8. In de koelkast blijft yoghurt nog zeker twee weken goed.
  9. Bewaar een beetje om nieuwe yoghurt mee te enten.
© 2017 - 2020 Starterculturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.