Navigatie

Nieuw

Vorige Artikel 4 van 14 Volgende

Griekse yoghurt

€ 8,95 € 7,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 20 stuks
Aantal

Griekse yoghurt is heerlijke, rijk en friszure thermofiele yoghurtvariant. Door hem na het maken uit te laten lekken maak je hem heerlijk dik.  Optioneel kun je zelfs een deel slagroom of magere melkpoeder toevoegen in de bereiding voor extra dikte. 

Inhoud

  • 3 gram heirloom thermofiele droge yoghurt starter
  • Genoeg voor de rest van je leven
  • Geproduceerd in de VS.

Thermofiel
Let op, dit is een thermofiele, warmteminnende, yoghurtvariant. Je hebt dus een warme plek nodig, zoals bijvoorbeeld een yoghurtmaker, sous vide apparaat of instant pot nodig.

Waarom gedroogde starter?

  • gedroogde starters zijn lang houdbaar
  • makkelijk te verschepen/mee te nemen, ook naar het buitenland
  • gaat niet achteruit door vervoer
  • licht in gewicht (verzendkosten)
  • je kunt ze al aanschaffen ook als je niet direct die week van plan bent yoghurt te maken
  • je kunt een deel achter de hand houden voor het geval je verse yoghurt slechter van kwaliteit wordt
  • na het activeren is de werking van gedroogde yoghurt als starter identiek aan verse yoghurt

Bewaarinstructies
In de koelkast of vriezer. Bewaar de yoghurtstarter ook na gebruik in de vriezer in een Ziploc-zak, of gevacumeerd. De starter is zeer hydrofiel - als er vocht in het pakje komt, zal het de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid minstens een jaar in de vriezer, maar in de praktijk langer.

Meer leren over fermenteren? 
​Lees Over Rot, of volg een workshop, ook voor bedrijven en instellingen!

Het activeren van je starter

  1. Verwarm langzaam en al roerende een glas gesteriliseerde melk tot 90 °C.

  2. Haal de melk van het vuur, giet in een afsluitbare pot en laat afkoelen tot 43 °C.

  3. Voeg de starter toe en meng goed.

  4. Sluit de pot en laat 5-12 uur fermenteren bij 38-43 °C in een yoghurtmaker of vergelijkbaar apparaat.

  5. Controleer na 5 uur of de yoghurt dik is geworden. Laat desgewenst tot maximaal 12 uur staan ​​en controleer elke 30-60 minuten. Zodra hij stevig is, of na 12 uur, schakel je de yoghurtmaker uit, en laat de yoghurt 2 uur afkoelen.

  6. Laat de yoghurt gedurende minstens 6 uur verder terugkoelen in de koelkast.

  7. Gebruik een deel van deze yoghurt als starter voor een volgende batch van 1 liter, op dezelfde wijze als hierboven besproken. 

  8. Deze yoghurt kun je nu direct eten, of in ijsklontzakjes invriezen als ‘moederstarter’. Elk ijsklontje is weer een starter voor een liter melk.

  9. Vanaf nu kun je ook gaan spelen met andere soorten melk: koeien, schapen, geiten, magere melk, volle melk, rauw, etc.

Uitlekken (optioneel)

  1. Voor een dikkere Griekse yoghurt laat je de yoghurt nog enkele uren uitlekken in een schone zakdoek en vergiet.
© 2017 - 2019 Starterculturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.