Vorige Artikel 16 van 16 Volgende

Beijing yoghurt

Artikelnummer: 66
€ 11,99 (inclusief 9% btw)
Voorraad 13 stuks
Aantal

Wat is Beijing-yoghurt 

Beijing-yoghurt is populair in China en Noord-Vietnam. Traditioneel geserveerd in keramische containers en te vinden in vele straten in de regio. Yoghurt werd hoogstwaarschijnlijk naar China gebracht door de Mongolen, van wie bekend is dat ze het elke dag consumeerden op het moment dat ze China binnenvielen. Het reisde mogelijk ook naar Beijing langs de zijderoute. Hoe dan ook, yoghurt werd oorspronkelijk geproduceerd door oude nomadische herderpopulaties die de melk van de dag met zich meedroegen in geiten- of schapenvachtzakken.

Thermofiel

Dit is een thermofiele yoghurtstarter die warmte nodig heeft om te fermenteren. We raden een yoghurtmaker aan om consistente resultaten te krijgen met onze biologische Beijing yoghurtstarter. Maar, een stoomoven met yoghurtfunctie, een hooikist, of een thermosfles werkt ook. De temperatuur is van belang. Niet het apparaat.

Als gefermenteerde melkcultuur heeft het veel voordelen voor de gezondheid, waaronder levende probiotica en gemakkelijk verteerbare voedingsstoffen uit de melk (inclusief lactose).

Micro-organismen

De bacteriën die werden gebruikt om onze biologische Beijing yoghurtstarter te produceren, zijn afkomstig van zoete gefermenteerde rijst. Dit wordt traditioneel gemengd met volle melk, suiker en honing om een ​​zeer zoet smakende yoghurt te produceren. Maar, ook zonder suikers is het een geweldige yoghurt. 

Inhoud

  • 1 gram heirloom thermofiele droge yoghurt starter
  • Genoeg voor de rest van je leven (check daarvoor het filmpje van meneer Wateetons)
  • Geproduceerd in de UK.

Waarom een gedroogde starter?

  • een gedroogd  starter is lang houdbaar
  • makkelijk te verschepen/mee te nemen, ook naar het buitenland
  • gaat niet achteruit door vervoer
  • licht in gewicht (verzendkosten)
  • je kunt ze al aanschaffen ook als je niet direct die week van plan bent viili te maken
  • je kunt een deel achter de hand houden voor het geval je verse yoghurt slechter van kwaliteit wordt
  • na het activeren is de werking van gedroogde viili identiek aan verse viili

Bewaarinstructies

In de vriezer. Bewaar de yoghurtstarter ook na gebruik in de vriezer in een Ziploc-zak, of gevacumeerd. De starter is zeer hydrofiel - als er vocht in het pakje komt, zal het de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid is 2 jaar in de vriezer.

Meer leren over fermenteren? 

​Lees Over Rot, of volg een workshop, ook voor bedrijven en instellingen!

Hoe maak ik zelf Beijing yoghurt

  1. Vul een pot met 1000 ml gesteriliseerde, of op 90 graden verhitte en weer afgekoelde gepasteuriseerde melk.
  2. Voeg de yoghurtstarter toe aan de melk en roer ZEER goed.
  3. Doe het mengsel eventueel in losse yogurtpotjes.
  4. Verwarm de yoghurt 8 uur op 42 graden of zo lang als nodig tot het stevig is geworden. Gebruik een yoghurtmaker, of sous vide, of doe de warme melk bijvoorbeeld in een thermosfles of hooikist.
  5. Als de yoghurt na 8 uur nog niet stevig is geworden, laat het gewoon wat langer in de yoghurtmaker staan. Blijf het indien mogelijk elke 2 uur controleren. In sommige gevallen kan het tot 18 uur duren voordat het volledig is opgesteven. Wees geduldig.
  6. Doe de yoghurt in de koelkast tot hij minimaal 2 uur is afgekoeld. 
  7. Zorg ervoor dat je elke keer dat je het maakt voldoende yoghurt houdt om de volgende batch opnieuw te kweken. Je hebt ongeveer een eetlepel cultuur nodig per 1000 ml melk. Dit is een heirloom-yoghurt die voor onbepaalde tijd opnieuw kan worden gekweekt. 
  8. Zorg ervoor dat u uw yoghurt minstens één keer per week opnieuw kweekt om hem gezond en actief te houden.
  9. Als alternatief kun je een moederstarter maken door de yoghurt in te vriezen in ijsklontzakjes en elk ijsklontje te gebruiken als nieuwe starter.

 

Speciaal recept voor traditionele Old Beijing yoghurt

De verhouding melk, Beijing yoghurt en zoete gefermenteerde rijstwijn moet 4: 0,5: 0,5 zijn. Als je de rijstwijn niet kunt vinden, kunt u deze overslaan en de verhouding melk /Bejing yoghurt op 4-1 houden.

  1. Reinig je materialen grondig
  2. Verwarm de melk op laag vuur tot net voor het kookpunt. Dit helpt een rijker eindproduct te maken en doodt alle slechte bacteriën in de melk.
  3. Laat de melk afkoelen tot 43-45 ° C 
  4. Men de melk, yoghurt en rijstwijn goed.
  5. Giet het yoghurtmengsel in afsluitbare potten 
  6. Fermenteer op een warme plek, zoals ee yoghurtmaker, sous vide of de yoghurtstand van je oven of instantpot gedurende ca 5-10 uur. Langer is zuurder. 
  7. Koel minimaal 2 uur in de koelkast.
  8. Voeg honing naar smaak toe.
© 2017 - 2020 Starterculturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.