Kaas

Sorteer op
  • -20%

    Balkan Kashkaval
    Balkan Kashkaval

    Kashkaval is een kaas die uit Bulgarije, maar ook in de rest van de Balkan tot en met Israel wordt gegeten. Het is enigszins vergelijkbaar met de cheddar maar heeft een zeer specifieke smaak en een geweldig aroma.

    € 10,00 € 7,99
  • -17%

    Feta (Sirene, djath i bardhe, sir, bryndza)
    Feta (Sirene, djath i bardhe, sir, bryndza)

    Bulgaarse Sirene is een type harde witte kaas. Het lijkt erg op de fetakaas, maar heeft een scherpere smaak en het heerlijkste aroma dat je je kunt voorstellen dankzij de aanwezigheid van lactobacillus bulgaricus melkzuurbacteriën

    € 12,00 € 9,99
  • In nabestelling

    Penicillium camemberti (candidum) - witschimmelkaas - ook voor vegan
    Penicillium camemberti (candidum) - witschimmelkaas - ook voor vegan

    Witte schimmel kenmerkend voor witschimmelkazen als camembert en brie. Deze schimmel is zowel te gebruiken voor kazen gemaakt van melk als voor vegan kazen gemaakt van bijvoorbeeld amandelen of cashewnoten.

    € 16,00 € 14,99
  • Geschikt voor vegan en niet vegan kaas

    Penicillium Roqueforti - blauwschimmel - ook voor vegan
    Penicillium Roqueforti - blauwschimmel - ook voor vegan

    Blauwe schimmel kenmerkend voor blauwschimmelkazen als roquefort en gorgonzole. Deze schimmel is zowel te gebruiken voor kazen gemaakt van melk als voor vegan kazen gemaakt van bijvoorbeeld amandelen of cashewnoten.

    € 13,99
  • Geschikt voor vegan en niet vegan kaas

    Brevibacterium Linens - gewassen korst kaas - ook voor vegan
    Brevibacterium Linens - gewassen korst kaas - ook voor vegan

    Roodbacterie kenmerkend voor gewassen korst kazen als munster en epoisses. Deze bacterie is zowel te gebruiken voor kazen gemaakt van melk als voor vegan kazen gemaakt van bijvoorbeeld amandelen of cashewnoten.

    € 12,99
  • Geschikt voor vegan en niet vegan kaas

    Geotrichum candidum - grijze schimmel - ook voor vegan
    Geotrichum candidum - grijze schimmel - ook voor vegan

    Wit- of grijsschimmel die vaak wordt gebruikt als ondersteunende, maar belangrijke shimmel in zowel witschimmelkazen als gewassen korstkazen. Deze schimmel is zowel te gebruiken voor kazen gemaakt van melk als voor vegan kazen.

    € 14,00 € 12,99
  • Geschikt voor vegan en niet vegan kaas

    Propionibacterium - gasvormende kaasbacterie - ook voor vegan
    Propionibacterium - gasvormende kaasbacterie - ook voor vegan

    Gasvormende bacterie. Produceert een forse hoeveelheid CO2 en is daardoor verantwoordelijk voor grote gaten, maar ook voor een notige smaak. Denk aan Emmenthaler. Deze schimmel is zowel geschikt voor melk kazen als vegankaas.

    € 12,99
  • Calciumchloride
    Calciumchloride

    Calcium zorgt ervoor dat essentiële bestanddelen van melk kunnen samenklonteren tot kaas. Zonder calciumchloride kun je van gepasteuriseerde melk eigenlijk geen kaas.

    € 5,99
  • Citroenzuur
    Citroenzuur

    In de kaasmakerij wordt het veel gebruikt, onder andere om makkelijk zelf mozzarella te maken en in de bereiding van vegan kazen. Ook paneer wordt gestremd met behulp van citroenzuur.

    € 5,99
  • Microbieel stremsel
    Microbieel stremsel

    Zonder stremsel geen kaas. Stremsel is een bindmiddel dat de melk doet samenklonteren. Ons stremsel is microbieel, dus geschikt voor alle kaassoorten (ook vegan).

    € 7,99
  • Kaas startercultuur (zuursel)
    Kaas startercultuur (zuursel)

    Een startercultuur bestaat uit verschillende melkzuurbacteriën die melksuikers (lactose) omzetten in melkzuur. Je melk wordt dus zuurder. Zonder startercultuur is het lastig kaas maken.

    € 14,99
© 2017 - 2020 Starterculturen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.